FAQ: Veel gestelde vragen

Een uitgebreide FAQ voor hondenvoeding van Kroeze Kip. Een overzicht van veel gestelde vragen die wij regelmatig updaten met informatie die wij ook van onze klanten krijgen.

Als je net start met het geven van rauw voer, of tussendoortjes/snacks of als je al ervaren bent. Het is altijd fijn om ervaringen te delen, want ook jij wil het beste voor jouw hond.

Ja, honden hebben een korter spijsverteringskanaal en hun magen hebben een hogere zuurtegraad. Daarom is het voor jouw hond gemakkelijk en gezonder rauw vlees te eten.

Nee. Door het koken verlies je een groot deel van de voedingswaarde inclusief enzymen en bepaalde mineralen, aminozuren en vitamines kunnen na het koken minder verteerbaar worden of zelf schade veroorzaken.

De angst voor kippenbotten is deels terecht. Dit geldt alleen voor gekookte botten. Daarom mag je deze ook nooit gekookt aan de hond geven omdat deze kunnen splinteren en voor ernstige schade kunnen zorgen. Doe dat dus nooit.
Maar rauwe karkassen kunt je gerust aan jouw hond geven. Als je toch twijfelt, dan kan je ook voor de door ons gemalen karkassen kiezen. Let op, als jouw dierenarts anders adviseert dan is dat leidend.

Wij hebben geen gehakt in ons assortiment. Wij hebben wel gemalen karkassen. Deze wordt gemalen door de 5mm plaat. Hierdoor is het net gehakt, maar dan van 100% kip.

Ja, ons advies is om twee keer per dag een portie te geven. Geef jouw hond ook een wisselende samenstelling, dus niet alleen kip. Zo zijn er meer producten verkrijgbaar voor jouw hond die binnen een BARF-menu passen. Maar je hoeft zich niet aan een BARF-menu te houden, je kunt dit ook wisselen met de voeding die je gewend bent.

Als jouw hond overstapt naar rauw vlees, zal de ontlasting veranderen. De hoeveelheid zal enorm afnemen. Dat komt omdat jouw hond veel voedingstoffen opneemt en daardoor minder ontlasting heeft. Veel gemeentes klagen over de hoeveelheid ontlasting op uitlaatvelden. Jij kan daar een steentje aan bijdragen en je weet dat je daardoor jouw hond gezonde voeding geeft.

Kroeze Kip is een poelier in Emmeloord en voorziet winkels, horeca en instellingen van verse kipproducten die in de eigen uitsnijderij wordt bereid. Omdat wij alles zelf snijden, ontstaat er een prachtig restproduct. Dit restproduct vormt een gezonde voedingsbron voor jouw hond die wij verkopen tegen een zeer lage prijs. Het is goedkoper dan kant en klaar diervoeding die je bij de supermarkt koopt en je hebt er veel meer zicht op wat jouw hond werkelijk eet. Wij voegen niks toe, dus geen conserveringsmiddelen of smaakversterkers.

In dierenspeciaalzaken ziet u vaak gedroogde kipfilet in de schappen liggen. Maar wist je dat je dit zelf ook kunt maken? Als je een oven hebt die op 70°C kan, dan is het drogen van bijvoorbeeld hartjes, maagjes en kippennekken een geweldig. Ook kan je een goedkope droger kopen die in te stellen is op temperatuur, hiermee heb je nog meer plezier.

Het drogen van karkassen is ook mogelijk, maar hou de temperatuur in de gaten. Het advies om deze op 70°C te zetten, niet hoger om versplintering tegen te gaan. Dat mag absoluut niet gebeuren.

Sommige honden drinken te weinig, en dat terwijl vocht zo belangrijk is. Door zelf bouillon te maken van kipkarkassen en deze in kleine porties in te vriezen, geef je jouw hond voldoende vocht wat ook nog eens gezond is. De geur en de smaak is onweerstaanbaar. Je kan dit ook gebruiken om voeding te geven, giet een klein beetje bouillon over het voer en jouw hond zal graag het voer opeten en krijgt ook nog eens vocht binnen.Wil je weten hoe je bouillon maakt? Lees dan onze beschrijving.

Met onze kipkarkassen kan je bouillon maken en deze als ijsklontjes invriezen. Als je hond geen schrokker is, dan kan je deze zo een ijsklontje geven. Maar voor de schrokkers, of gewoon ter vermaak van de hond, kan je het ijsklontje ook in een kong doen. Dan likt jouw hond het ijsblokje langzaam op, zo krijgt de hond vocht binnen wat enorm belangrijk is. Ook bij niet warme dagen.

Wil je weten hoe je bouillon kan maken? Wij hebben een handig recept inclusief instructies gemaakt, lees hier hoe je bottenbouillon maakt.

Ondanks dat rauwe kip gezond is voor de hond, adviseren wij wel om de adviezen van jouw dierenarts te volgen. Er kan namelijk een reden zijn dat het eten van rauw vlees wordt afgeraden door de dierenarts.

Maar ook kan het zijn dat uw dierenarts juist adviseert om over te stappen naar rauw vlees en kip. Neem daarom altijd het advies van jouw dierenarts over.

Tijdens de bestelling krijgt je de mogelijkheid om producten te laten bezorgen of zelf op te halen. Het bezorgen van kipproducten houdt wel in dat wij deze bevroren bezorgen. Dit wordt door een koerier verzorgd en hier worden kosten voor berekend afhankelijk van het gewicht. Deze wordt berekend tijdens het afrekenproces.
Het afhalen kan op werkdagen en op afspraak, op die manier zorgen wij er voor dat jouw bestelling klaar staat als je komt. Ook is het dan fijn om persoonlijk contact te hebben en zo kunnen we van elkaar leren. Als je bepaalde wensen of vragen hebt, dan kunnen wij daar meteen op inspringen. Ook is het mogelijk om zomaar langs te komen. Wij hebben een bord aan de weg staan, als deze er staat kan je zo naar binnen lopen.

Ons adres is:
Werktuigenweg 30 in Emmeloord.

Als je meer informatie of contact wenst, zie dan onze contactgegevens.